Per segon any consecutiu, la setena i darrera etapa de la Volta Ciclista Catalunya 2014 ha transcorregut pels carrers del Prat. El català Joaquim "Purito" Rodríguez s'ha imposat en la noranta quatrena edició d'aquesta prova, seguit de prop per Alberto Contador, qui s'ha quedat només a quatre segons, i pel nord-americà Van Garderen. El Prat s'ha bolcat per acollir un dels trams de la setena etapa amb un gran desplegament de Policia Local i més de 100 persones voluntàries. La pluja ha estat present en el decurs de l'etapa i ha provocat que l'afluència de públic als carrers fos menor respecte a l'edició anterior. També la coincidència amb l'hora del dinar ha pogut restar interès a peu de carrer. Tot i això, ja sigui arran d'asfalt o als balcons, la ciutadania del Prat no ha volgut perdre's un esdeveniment tan important com aquest en què es podien veure a guanyadors del Tour com el britànic Chris Froome o subcampions de la prova reina francesa com el colombià Nairo Quintana.