La Noemí Martinez és una jove pratenca que al mes de desembre de 2012 va patir un accident de cotxe quan tornava de mirar una pel·lícula amb el seu germà. I és que una altra jove va beure massa, va agafar el cotxe i va xocar frontalment amb ells. El resultat: el seu germà va morir, ella pateix lesions importants i, sobretot, va provocar el dolor a una família sencera. Per explicar què va passar i, més important encara, què s'ha de fer perquè no torni a passar, La Fundació Mutual de Conductors ha presentat l'activitat educativa 'Canvi de marxa' al Cèntric i davant 300 joves de la ciutat. L'activitat ha comptat amb la recreació d'una situació en que una jove és testimoni d'un accident. Durant el seu relat, s'intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d'emergència que s'ocupen de la gestió immediata de l'accident així com de víctimes. Tots els participants han destacat la importància de prevenir, respectar les senyals de trànsit, i sobretot, no consumir alcohol ni drogues si s'ha de conduir. Al Prat, aquests controls es realitzen tant els Mossos d'Esquadra com la Policia Local Una activitat impactant, però necessària per conscienciar sobre la necessitat d'extremar totes les precaucions quan agafem un cotxe.