Millorar el nivell d'anglès de tota la comunitat. Aquest és l'objectiu del programa Auxiliars de Conversa que ha engegat l'Ajuntament a la nostra ciutat. Per aquest motiu s'han incorporat diversos auxiliars de conversa nadius als centres educatius del Prat per millorar les habilitats comunicatives de l'alumnat en aquesta llengua.Es tracta d'una iniciativa emmarcada dins del programa "Open to the world" d'actuació i implementació d'impuls de l'anglès a la ciutat. Un projecte a través del qual durant els propers anys es desenvoluparan diferents accions per millorar el nivell d'aquesta llengua de tota la comunitat. En el cas dels Auxiliars d'Anglès, es tracta de que l'alumnat perdi la por a expresar-se en aquesta llengua i fer-ho en una dinàmica diferent a la d'una classe magistral. Per això, 7 centres de la ciutat han incorporat personal nadiu a les aules. En el cas dels Auxiliars d'Anglès, es tracta de que l'alumnat perdi la por a expresar-se en aquesta llengua i fer-ho en una dinàmica diferent a la d'una classe magistral. Per això, 7 centres de la ciutat han incorporat personal nadiu a les aules. Aquest any ha estat el primer en aplicar-se aquest projecte a l'Escola Josep Tarradellas, la Joan Maragall, l'Escola del Parc, la Galileo Galilei, l'Institut Salvador Dalí i el Ribera Baixa i l'Escola d'adults Terra Baixa. Gràcies a l'èxit d'aquesta iniciativa, el proper curs es dobla el nombre d'auxiliars i centres que hi participen. Des dels centres també destaquen la importància d'apostar per la llengua anglesa i valoren aquesta proposta com una gran oportunitat per la millora de les competències lingüístiques de l'alumnat. Donant suport als docents i fent pràctiques de conversa d'una manera amena i divertida. Una manera d'educar que complementa les classes i motiva l'alumnat a aprendre aquesta llengua. La incorporació d'auxiliars d'anglès també ha agradat a l'alumnat, ja que fan servir una metodologia de treball amb la que augmenten seva exposició a una llengua nadiua així com la seva capacitat de parlar-la. Aquest projecte encara ara la recta final de curs per tornar amb forces renovades el proper setembre. Aquesta és només una de les iniciatives que s'emmarquen dins el projecte Interseccions que volen potenciar les sinèrgies entre el món de l'educació, la cultura i la comunitat a la nostra ciutat.