El divendres 18, dissabte 19, diumenge 20 i dilluns 21 d'abril, en horari de deu del matí a dues del migdia, estarà obert el mirador de l'estany de l'illa, un espai al que normalment no es pot accedir i que estarà obert al públic per Setmana Santa. L'obertura del mirador, situat a prop de les instal·lacions del Centre Municipal de Vela, és una prova pilot per veure l'acolliment que té per part del públic. El mirador de l'Estany de l'illa és el més alt del Delta. Uns 20 metres d'alçada que ofereixen unes magnífiques vistes de la pineda de Can Camins, la finca de la Ricarda, la casa Gomis i la capçalera de la tercera pista de l'Aeroport. Al costat del mirador estan situades les passeres de fusta que travessen l'estany on es pot passejar entre els canyissars i altres plantes aquàtiques, a més d'observar les diferents aus que s'hi refugien. El mirador de l'Estany de l'illa és un mirador molt esperat pels  spotters perquè s'observa amb detall l'aeroport i es poden fotografiar els avions enlairant-se i també aterrant. L'obertura del mirador de l'Estany de l'illa obrirà les seves portes al públic i connectarà a la gent amb el Delta del Llobregat i les seves magnífiques vistes.