L'escenari  triat per fer l'entrega dels guardons ha estat precisament el de la xef guanyadora, Maria Dolores Sánchez, que amb els seus pimientos del piquillo farcits de pota blava ha aconseguit el reconeixement de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, l'empresa pratenca que organitza el quinto tapa. Durant l'acte celebrat aquest dimecres també s'ha fet entrega del segon premi a la xef Susana Aragón del Cèntric Gastrobar pels seus "Huevos de Oro". El tercer guardó ha estat pel xef Adrián Oliver de l'11 tauletes per la seva tapa "Café i Filipinos".  A més també s'ha fet entrega del premi al millor cambrer. El guanyador ha estat Marc Julián del Cèntric Gastrobar. El quinto tapa pota blava és una iniciativa de l'AGT que ha celebrat enguany la seva onzena edició. Any rere any el pota blava es dona conèixer a la gent no només del prat, sinó de tot Catalunya.