La 1a Jornada d'Empreses per l'Ocupació ha servit per copsar les sensacions de l'empresariat respecte les dinàmiques de formació i creació de nous llocs de feina. I han estat precisament algunes de les empreses usuàries dels serveis de l'àrea de promoció econòmica les que han posat veu a aquestes experiències. La taula rodona entre Elisabet Latorre, Directora de Recursos Humans de Conforama, Jéssica Rodríguez, Responsable Regional de Recursos Humans de Seur i David Puges, Gerent de Mail Boxes ha servit per que aquestes empreses valorin com els programes de formació professional i de pràctiques a les empreses, no només serveixen a l'alumnat, sinó que enriqueixen el teixit empresarial de la ciutat. I es que les dades del 2017 demostren que les iniciatives d'inserció laboral i la formació ocupacional fomentades des de l'Àrea de Promoció Econòmica tenen èxit, ja que gran part de l'alumnat que hi participa acaba optant a llocs de feina a les empreses on hi realitza pràctiques. En aquest sentit, enguany 233 empreses s'han acollit a aquests programes, de les quals 96 han acollit alumnes en pràctiques. A més, 28 d'aquestes empreses han contractat 36 persones mitjançant ajudes públiques i 178 empreses han ofert fins a 820 llocs de treball mitjançant la borsa de treball de l'Ajuntament. Per aquest motiu el consistori ha fet entrega d'un diploma a les 92 empreses que han participat a l'acte i que ha clos amb una gran foto de família.