"Un nou model de Mobilitat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona". Aquest és el títol de la taula rodona que s'ha celebrat aquest mati al Centre de Promoció Econòmica amb l'objectiu de debatre sobre la nova normativa d'AMB que restringeix l'accés als vehicles contaminants a Barcelona i les ciutats del entorn metropolità. I és que a partir de l'1 de desembre, es posarà en marxa la senyalització per informar als conductors dels vehicles més contaminants de la prohibició de la circulació en cas que es declari un episodi de contaminació. Són les anomenades Zones de Baixes Emissions i afectarà a les rondes i els municipis circumdants. Segons l'Ajuntament, aquesta nova normativa no cobreix totes les necessitats de salut i ambientals que requereix la mobilitat de l'Àrea Metropolitana. La xerrada, organitzada per El Prat Empresarial, PIMEC del Baix Llobregat i l'Ajuntament del Prat, ha posat el focus en l'impacte d'aquesta nova normativa per a l'activitat empresarial i, sobretot, per la Logística. Es calcula que aquestes restriccions a causa episodis d'alta contaminació es poden produir al voltant de tres cops l'any, però al 2020 seran permanents.