'Esos grandes olvidados' és el llibre que el pratenc Manuel Vázquez ha volgut dedicar a tots aquells equips i clubs de futbol que han format part del teixit associatiu del Prat durant els 80, els 90 i principis dels 2000. L'autor ha trenat un relat que fa repàs de les notícies d'equips de futbol pratencs i ha fet servir com a fil conductor la creació del Club Deportivo SAFI al 1978, anys més tard renombrat Juventud Prat, fins a la seva desaparició al 2014. Cròniques de partits, aliniacions, notícies de fitxatges, ascensos, descensos, penyes de bars, tornejos de FEsta Major… En definitiva una guia essencial per conèixer el futbol pratenc territorial. De la SAFi, fins al Juventud Prat, passant per la TErlenka, l'AE Prat, noms propis com Francisco Pedra, fundador de la SAFI, Manuel Moreno, el seu successor, Piguillem o Rafa Garcia, entrenadors, o jugadors com Rafa Lay. Noms propis d'una enciclopèdia futbolística pratenca imprescindible.