Un sector tradicionalment invisibilitzat que s'ha organitzat en diferents entitats de lluita per aconseguir drets laborals bàsics. Una de les principals reivindicacions d'aquest sector és la ratificació per part del govern espanyol del conveni 189. Un document de l'Organització Internacional del Treball signat a Ginebra al 2011 i que estableix normes laborals per el sector del treball domèstic. Ara aquest sector ha començat a organitzar-se després de molts anys d'invisibilitat. Ho ha fet amb la Taula en Defensa dels Drets de les Treballadores de la Llar, la Neteja i les Cures, que agrupa diverses entitats i sindicats. Una plataforma de treballa conjunta amb les adminstracions per aconseguir la regularització de drets essencials. Actualment aquest àmbit laboral el formen majoritàriament dones de les quals més d'un seixanta per cent son immigrants, convertir-lo en un dels sectors més vulnerables. Al debat celebrat a les Cases d'En Puig hi han participat una trentena de persones.