Treballar per aconseguir un canvi d'hàbits en relació a l'alimentació i l'activitat física, aquest és l'objectiu del nou programa Infants Actius que impulsen els departaments d'esports i salut, a través del servei d'infermeria pediàtrica. Es tracta d'un curs adreçat a nens i nenes de 10 a 12 amb excés de pes on arriben derivats per infermeria pediàtrica. En el curs, que té una durada de 5 mesos, es realitzen activitats físiques i esportives els dimarts i aquàtiques el dijous, sempre dirigides per un monitor al CEM Sagnier, i paral·lelament uns tallers on nutricionistes, infermeres i psicòlogues donen les eines per fer un canvi en els seus hàbits. Millorar-lis l'estat nerviós, l'ansietat i l'autoestima, en definitiva tots aquells processos psicològics que provoquen un trastorn alimentari. Aquest també és un aspecte que es tracta als tallers tant pels infants com pels pares que també hi participen. El programa Infants Actius, una activitat pionera que acabarà el proper mes de maig i que, des de l'ajuntament, està previst donar-li continuïtat al projecte.