Ja  han arrencat les jornades FP PUNT PRAT 2018, que es desenvolupen durant tota la setmana amb un objectiu doble: d'una banda donar a conèixer l'àmplia oferta de cursos existent al Prat i de l'altra generar un espai de trobada i debat entre els diferents actors relacionats amb la Formació Professional. Unes jornades organitzades per la Taula de l'FP del Prat, formada per l'Ajuntament i els dos instituts de Formació Professional de la ciutat, l'Illa dels Banyols i Les Salines, entre d'altres agents i professionals que operen a l'entorn local.  El tret de sortida, que s'ha fet al Centre de Promoció Econòmica, ha servit per reivindicar e la FP com a referent educatiu i formatiu de futur. L'aposta per la formació professional, també requereix de la implicació de les empreses en el projecte educatiu del jovent que s'ha d'incorporar al món laboral. Una jornada inaugural on també s'ha fet un anàlisi dels reptes de futur que afronta el mercat laboral amb tots els avenços tecnològics que s'incorporen al món productiu. En aquest sentit la formació professional esdevé un element imprescindible per adequar les competències de l'alumnat món laboral en ple procés de transformació . I és que actualment ja no només es treballa a canvi d'un sou, sinó que es cerca un valor afegit als llocs de feina. Les Jornades FP.Prat són també un reflexe de la tasca que es duu a terme als instituts de formació professional i els reptes de futur del sector. L'acte inaugural d'aquesta sisena edició de les jornades FP.Prat serveix de tret de sortida a tota una setmana en la que es desenvolupen més d'una cinquantena d'activitats als dos instituts d'FP de la Ciutat.