El Ministre de Foment, Iñigo de la Serna ha presentat el pla mestre immobiliari del Aeroport del Prat. Es tracta d'una inversió de més de d'un milió d'euros amb l'objectiu de crear zones d'ús comercial i industrial als terrenys annexes a l'aeroport del Prat que són de titularitat de l'empresa pública aena i que no han tingut cap ús als darrers anys.El nou pla preveu la creació de zones destinades a la logística, la investigació i fabricació, així com zones hoteleres i de negocis. El projecte es desenvoluparà en tres fases i haurà d'estar acabat en un termini màxim de 20 anys des de la seva posada en marxa. La data de l'inici de les obres, podria ser el proper any 2019. Aquest nou projecte ocuparà una superfície de 328 ha a usos comercials i industrials en els que destaquen la creació d'una zona específicament destinada a empreses d'e-commerce, un parc logístic, una zona d'oficines integrada en l'entorn agrari del delta, una ciutat aeroportuària, que pretén donar servei a les terminals de l'Aeroport amb zones comercials, hotels i espais d'esbarjo, i una àrea de desenvolupament industrial, investigació i fabricació aeronàutica. A tots aquests espais s'hi sumen 215 hectàrees més, que es destinaran a crear espais verds que protegeixen l'entorn natural i la biodiversitat del Delta. El projecte s'ha de desenvolupar en 3 fases amb una inversió total d'1,2 milions d'euros. De la Serna ha assegurat que aquest projecte requereix de la inversió privada per poder dur-se a terme de forma efectiva. Aena ha de crear ara un òrgan d'implementació d'aquest pla que haurà de decidir com s'executen els terminis i les inversions i que podria estar enllestit aquest mateix any.