Avui conclouen les Jornades FP.Prat en que els dos instituts de Formació Professional de la ciutat han  donat a conèixer la seva oferta de cursos. Per aquest motiu al llarg de tota una setmana, L'illa dels Banyols i Les Salines han organitzat xerrades i ponències en que l'alumnat ha pogut apropar-se al món laboral i conèixer de primera mà les necessitats i eines del sector. Unes jornades organitzades per la Taula de l'FP del Prat, formada per l'Ajuntament i els dos instituts de Formació Professional de la ciutat, entre d'altres agents i professionals que operen a l'entorn local. Les Jornades FP.Prat arriben enguany a la novena edició. La major part d'activitats són formacions especifíciques amb ponències per part d'empreses col·laboradores. Precisament, les companyies s'interessen per aquest model educatiu perquè són una font de treballadors qualificats.Malgrat que les xifres demostren que el model de Formació Professional és un èxit a tot Europa, al nostre país encara existeix cert estigma en aquest tipus d'estudis. Per aquest motiu cal seguir treballant en aquesta línia educativa. Precisament per impulsar aquestes titulacions, l'Ajuntament ha aprovat al ple de Març el reglament del consell municipal per la formació professional. Un grup de treball pioner al Baix Llobregat que ha de servir perquè els centres educatius, les empreses i l'administració desenvolupin accions conjuntes per fomentar aquests estudis entre l'alumnat.