El festival SOPES DEL MÓN ha arribat a la 11a edició. Una celebració social i gastronòmica que es realitza a la Plaça de la Remodelació del Barri de Sant Cosme en la que hi participen diverses entitats de caire cultural i social de la ciutat. Organizat com cada any per GATS amb el suport del Pla Municipal d'Actuació de Sant Cosme i la col·laboració del Projecte ICI i del Centro Extremeño Ruta de la Plata, aquesta jornada fomenta la cohesió social i la participació en el barri. Óscar Rando és de Director de GATS A més del concurs de sopes els visitants també han pogut participar en diverses activitats i actuacions preparades per diversos col·lectius i entitats de la ciutat: balls, música, tallers, circ i màgia, entre altres. Aquest any s'han presentat més de 30 varietats de sopes d'arreu del món farcides d'imaginació i innovació. Entre les guanyadores, hi trobem la sopa "Estia de Carbassa" elaborada per alumnes de l'Institut Escola del Prat, la sopa de "Cerveza con queso" de Sonia Barba i la sopa japonesa "Tonkotsu Ramen" de Candido Ferrio. Gastronomia, artesania, tallers i música han omplert de cultura aquesta festa que és tot un clàssic a la nostra ciutat.