El IV Open Barcelona d’Apnea s’ha celebrat a la piscina del Sagnier. El Centre d’Activitats Subaquàtiques del Prat junt amb el Club d'Apnea de Barcelona i la Federació Catalana Activitats Subaquàtiques han organitzat la competició d’aquesta modalitat esportiva on l’atleta ha de contenir la respiració mentre es troba submergit a l’aigua. En aquesta edició els atletes participants han competit en dues tipologies de disciplines: l’apnea estàtica i la dinàmica. La pràctica d’aquest esport concentra gran part del seu èxit en la preparació prèvia que fa l’atleta abans de submergir-se a l’aigua. A partir de la relaxació mental, atletes com Aleix Segura han mantingut la respiració durant 9 minuts i 32 segons convertint-se així en el campió d'apnea estàtica. A més, aquest atleta va batre el rècord Guinness d'apnea estàtica, aguantant 24 minuts i 3 segons sota de l'aigua. A poc a poc, l'apnea va situant-se com un esport visible dins de les diferents disciplines esportives i està creixent tant competitivament com de forma amateur, a través de la pràctica d'altres tipologies d'apnea com la recreativa, on l'atleta es submergeix a les profunditats del mar. Entitats com el Centre d'Activitats Subaquàtiques del Prat realitzen diferents activitats per apropar l'apnea a la gent i donar-la a conèixer. Sacrifici, treball i motivació són algun dels valors i claus per fer una bona immersió i aconseguir els objectius de l’apnea.