L'Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor i el President de Renfe Juan Alfaro han celebrat la primera reunió institutcional per tal de parlar sobre les actuacions que s'han de realitzar a la ciutat de cara a la posada en marxa del EVA. Aquest nou servei d'Alta Velocitat es va presentar el passat Febrer i unirà el Prat amb Madrid a partir del primer semestre de 2019. Serà amb cinc freqüències per sentit i una única parada intermitja: al camp de Tarragona. El President de Renfe ha avançat quines son les obres que s'han de realitzar a l'actual estació d'alta velocitat del Prat, tot i que no ha concretat quan començaran aquestes feines. Alfaro s'ha referit a l'inici de les obres en termes de "les properes setmanes i mesos i ha avançat que un cop iniciades les tasques, s'allargaran entre 6 i 8 mesos abans de posar en marxa el nou servei d'alta velocitat. l'EVA és un nou model de "tren intel·ligent" amb què es pretén garantir una major interconectivitat amb altres mitjans de transport i amb un preu un 25% més barat que l'actual AVE. Alfaro ha assegurat que amb la posada en marxa de l'EVA es pretén captar nous clients que actualment es mouen en transport privat, especialment joves i grups reduïts. Per la seva banda, l'Alcade del Prat, Lluis Tejedor assegura que l'aposta per la intermodalitat de la estació del Prat és clau pel desenvolupament de la ciutat. A banda de l'anunci de la creació de l'EVA, enguany també ha s'ha posat marxa la licitació per part de la Generalitat del projecte d'estació intermodal que ha de permetre la interconnexió amb altres mitjans de transport com la xarxa de Rodalies o el metro. Recordem que aquest centre intermodal es va començar a projectar el 2003 i 5 anys després ja comptava amb un projecte licitat i redactat que havia d'estar enllestit amb la posada en marxa de la línia 9 del metro però la crisi ho va aturar sine die. Amb la reactivació d'aquest projecte al Febrer i la posada en marxa de l'EVA es preveu que incrementi el nombre de trens de mig i llarg recorregut que s'aturen al Prat.