El Festival Esperanzah celebra els seus 10 anys d'història anunciant el seu procés de cooperativització. En el marc del Maig Cooperatiu,  l'Esperanzah ha celebrat aquest dijous un acte per recordar la feina feta i presentar les novetats de cara al futur. Es tracta de "Sumem Cors i Somnis, Cooperativitzem l'Esperanzah". Tot un vespre dedicat a l'economia social i solidària i al cooperativisme amb xerrades i música. Una altra novetat de cara a la propera edició és l'anomenat Esperanzah és Muhé. Una iniciativa que feminitza el festival per un dia. L'acte ha comptat amb xerrades i taules rodones sobre el cooperativisme així com actuacions musicals. Un dels reclams de la jornada ha estat la presència del cantant pratenc, Alfred Garcia, que ha donat suport al Festival. Des del Consistori també s'ha volgut mostrar suport al Esperanzah per la visibilització que fa de la realitat del Barri de Sant Cosme i els seus valors socials. L'Esperanzah ha recaptat 300MIL euros des de 2015. Uns diners obtinguts de les entrades que s'han destinat a causes socials i que l'han convertit en un dels festivals de referència en l'àmbit solidari.