"Tornar a Treballar al Camp". Aquest és el títol de les segones jornades de bones pràctiques de l'economia socials en l'àmbit agroalimentari que se celebren a la nostra ciutat. El Centre de Promoció Econòmica acull aquest cicle, en el marc del Maig Cooperatiu una jornada dedicada a valorar les potencialitats del model agrari basat en la economia social i solidària i els reptes als que ha de fer front, com la necessitat de millorar qualitat de la producció dels aliments, la seva distribució responsable o l'impacte ecològic de l’activitat agrícola. Tot plegat amb l'objectiu de trobar un model viable que garanteixi la continuïtat del sector agroalimentari creant oportunitats laborals de qualitat. Un cicle de xerrades que ha comptat amb la presència d’experts de l’àmbit acadèmic i de la producció alimentària que han posat de relleu la importància cabdal de construir un sistema agrícola alternatiu amb el suport de polítiques públiques que defensin el sector davant els interessos econòmics. En aquest sentit, la Generalitat aposta per fomentar el cooperativisme com a model creador de llocs de feina estables i de qualitat. A la nostra comarca el sector agroalimentari té un pes molt rellevant en el desenvolupament econòmic i social. Per aquest motiu és fonamental que des del sector s'abordin les conseqüències negatives que comporta l'actual model agrícola, entre els que destaquen la contaminació i generació de residus, les afectacions per la salut dels aliments processats o la creació de llocs de feina precaris. Per aquests motius, de de el Consell Comarcal es proposa aprofitar terres sense conrear per crear ocupació de qualitat. La jornada d'avui és la darrera del Maig Cooperatiu a la nostra ciutat. Un cicle per fomentar l'economia social i solidària que ha desenvolupat diverses activitats al llarg de tot el Mes a diversos municipis del Baix Llobregat. Des del consistori es valora positivament aquesta edició i aposten per continuar fomentant el cooperativisme des de les institucions.