L'Associació de Víctimes Afectades per l'Amiant a Catalunya ha presentat la guia informativa sobre els riscos d'aquest mineral. Es tracta d'un anàlisi de la situació de l'amiant al nostre país després de 16 anys de la seva prohibició. Aquest mineral produeix greus afectacions de salut a les persones que s'hi han exposat, des de Fibrosis Pulmonar fins diferents tipus de Càncer. L'associació ha denunciat que encara existeix molt fibrociment a les instal·lacions i edificis de tot Catalunya i han reclamat que l'administració es comprometi a eliminar aquest mineral de les ciutats. Precisament l'Ajuntament del Prat va aprovar una moció l'any 2016 en que es comprometia a fer un cens dels elements amb fibrociment als edificis municipals i a crear un calendari per enretirar-los. El Consistori també ha dut a terme xerrades i actes per a explicar a la ciutadania els riscos d'aquest material tòxic, que pot provocar malalties com el Mesotelinoma, un tipus de càncer al tòrax o l'estómac entre moltes altres dolències. La presentació de la guia sobre l'Amiant ha servit per recordar a la ciutadania que a les ciutats encara hi podem trobar molts productes fabricats amb amiant i com s'ha d'actuar en cas de detectar-ne.