El Prat ha esdevingut enguany subseu del 5è  Congrés de les Dones del Baix Llobregat. En aquest marc el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha estat l'escenari de la taula rodona "Actuacions del món local contra les violències masclistes, més enllà dels circuïts". Un espai on entitats, Ajuntament i ciutadania han pogut delinear els elements clau que han de formar part d'una política d'igualtat de gènere. La xerrada ha estat a càrrec d'expertes en igualtat de gènere i feminisme que han treballat entorn la tasca que poden dur a terme els municipis per assolir la igualtat de gènere. La Taula rodona ha servit per desenvolupar línies de treball conjuntes i detectar elements de millora en l'àmbit local respecte la igualtat de gènere. En aquest sentit l'Ajuntament està elaborant un Pla Estratègic de Ciutat conjuntament amb la consultoria SPORA. Per dur a terme aquest pla, s'estan coordinant els diferents departaments de l'ajuntament per detectar elements on es pugui aplicar la transversalitat de gènere, és a dir, aplicar mesures polítiques que incideixin de forma positiva tant a homes com a dones de forma igualitària i sense discriminacions. Una iniciativa que vol acabar amb tota mena de violència envers les dones. Un altre eina que ha posat en marxa el consistori és el nou Protocol de Dol de Ciutat en cas de Violències Masclistes on es regulen les actuacions municipals en cas de feminicidi o mort de persones vinculades a la defensa dels drets de les dones o les persones homosexuals, entre altres casos. Precisament els feminicidis, els abusos i agressions cap a les dones han centrat bona part del debat després de les darreres notícies. Després de l'acte s'ha convocat una concentració a Plaça de la Vila per mostrar rebuig per les agressions sexuals de Molis de Rei el passat 19 de Maig.