Front comú de totes les administracions presents a la reunió de màxim nivell en el marc de la comissió de seguiment de l'aeroport del Prat per evitar el caos viscut l'any passat a les cues als controls de passaports. En aquest sentit, les instal·lacions ja compten amb més recursos tècnics i humans: s'han incrementat un 40% els dispositius electrònics així com el personal d'atenció a les persones usuàries. També s'ha reforçat amb 180 agents de la Policia Nacional més. Això per garantir el funcionament òptim de l'aeroport en època estival. Davant la convocatòria de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair dels propers 25 i 26 de juliol i del personal de terra d'Iberia pels 27 i 28 de juliol així com el 3 i el 4 d'agost també s'ha activat un protocol per gestionar els drets de les persones passatgeres a través de l'Agència Catalana de Consum davant eventuals reclamacions.