L'agrupació política de la CUP El Prat ha organitzat, al Centre Cívic Jardins de la Pau, una assemblea oberta per fer pública la decisió de concórrer a les eleccions municipals de maig del 2019. La candidatura del partit s'ha presentat amb un projecte ciutat basat en la recuperació de la sobirania per part de la població a partir del canvi del model de gestió del govern municipal actual, cap a un d'altre basat en la gestió comunitària i participativa del teixit social. A més, l'agrupació té l'objectiu de municipalitzar una sèrie de serveis públics com els recursos naturals per construir una societat que garanteixi una vida digna a la seva ciutadania. Durant l'acte, el partit ha comptat amb el diputat de la CUP i ex-regidor de Cornellà, Vidal Aragonés, el qual ha defensat la idea d'aposar per un municipalisme que construeixi unitat popular. La transparència, la participació ciutadana, la municipalització de serveis i el feminisme, han estat els principals pilars que l'agrupació pratenca ha presentat pel seu projecte polític de transformació social.