El Cèntric Espai Cultural ha acollit l'homenatge de Cesk Freixas a l'escriptor Manuel de Pedrolo, coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement. El cantautor del Penedès ha lligat les seves cançons amb la literatura i l'ideari polític que l'escriptor va plasmar a novel·les com "Tocats pel foc" o "L'acte de violència". Un concert en un format únic i inèdit, on Freixas ha estat acompanyat del guitarrista Víctor Nin i la il·lustradora Marta Bellvehí, que durant l'actuació ha anat retratant la figura de Manuel de Pedrolo. A més, durant l'espectacle han col·laborat persones vinculades al teixit associatiu i cultural de la ciutat com, Mercè Meroño del Teatre Kaddish, Anna Maria Llobet, mestre vinculada a diferents clubs de lectura de la ciutat i Aida Cortés, membre de la Colla Dansaire Picacrestes del Prat. Totes tres han donat veu a diferents fragments de  textos de l'escriptor de La Segarra. Una proposta on Cesk Freixas ha volgut fer un homenatge a Manuel de Pedrolo, un dels seus referents a l'hora de compondre i un dels escriptors més prolífics de les lletres catalanes.