Les fortes pluges de les darreres hores han provocat diverses afectacions a la ciutat: la més destacada ha estat la Ronda de Llevant on es van tancar les comportes que donen accés al riu per tal que el cabal que va arribar a fregar el miler de metres cúbics per segon no inundés el nucli urbà. Això ha provocat la inundació del tram que hi ha sota el pont de l'autovia on Bombers i Aigües del Prat han estat treballant durant 5 hores. També hi van haver afectacions a Rodalies amb retards de prop d'una hora així com a la línia 9 del metro on es van suspendre el servei a les parades de Mas Blau i Parc Nou. I és que el cabal del Llobregat ha assolit els 960 metres cúbics per segon, és 100 vegades més que l'habitual i la xifra més elevada del que portem de segle, segons l'Agència Catalana de l'Aigua. Tanmateix, malgrat tractar-se d'una riuada molt important és un terç del que es va assolir durant les inundacions més grans registrades al Llobregat que és de 3.000 metres cúbics per segon als anys 70.