Una competició que ha estat marcada pel greu accident que s'ha produït a la prova en bicicleta de la categoria masculina Elit i que ha provocat posteriorment la seva suspensió. Els dos triatletes més afectats han estat Nid Riudavets del Prat Triatló i Pep de la Mora del Vic. El primer ha patit un traumatisme craneu encefàlic i ha estat intervingut d'urgència amb èxit de dues afectacions coronàries. A més, se li ha fet una artroscòpia. Mora, per la seva banda, ha presentat vàries costelles trencades, a més de la clavícula i pneumotòrax. Un xoc que s'ha produït espatlla contra espatllat entre els dos triatletes de cada equip que anaven al capdavant en aquell moment,  Riudavets i de la Mora. Nid Riudavets, en una acció de revisió de l'estat dels membres de l'equip, ha perdut la referència i lleugerament ha ocupat el carril contrari.